Välj en sida

Varför Smaktecken

Jag gillar smak (läs mat och dryck) och tecken (alltså innehåll). Det var mina två grundpelare när jag startade Smaktecken våren 2017. Att sedan yoga och det vi kan kalla vår inre värld och energikropp, skulle få ta så pass mycket plats i mitt liv att jag valde att fördjupa mig i studier och praktik, var min personliga räddning som växte sig till en önskan om att ge detta vidare till andra. Så här är vi nu. Text, mat och yoga i perfekt synergi. Tre vitt skilda världar men som tidigt i mitt liv fanns med på ett eller annat sätt:

Jag minns ett berg av mormors pannkakor, stekta i oändligt med smör på en smet som jäst minst ett dygn och innehöll mängder av ägg. Himmelska. Men, som fick mig att sova i fyra timmar efter att ha konsumerat på tok för mycket! Fyra år gammal och jag gillade tidigt mat.

Ser ett skrivbord fyllt av handskrivna små lappar och högar med böcker. Mitt rum var ett bibliotek, jag som nyss lärt mig läsa och skriva, jobbade med sortering och utlåning, det var fullt upp. Böckerna och ordens värld fångade tidigt mitt intresse. Skulle jag inte bli bibliotekarie så gärna författare.

Första minnet av att det fanns en annan dimension, en annan frekvens är när min äldsta syster testar en avslappningsövning på mig (hon kallade det hypnos!). Jag kopplade ner och bort totalt och var själv lite förvånad när jag sen skulle komma tillbaka. Jag är 8–9 år men här väcktes en nyfikenhet till att utforska mer.

 

Arbetslivet drog i gång redan som 15-åring och helger och lov spenderades i detaljhandeln. Ungefär vid 20 så startade fartfyllda år i restaurangvärlden. Jag jobbade från Kiruna i norr till Visby i söder, på finkrogar och kvarterskrogar, med catering och på bagerier, samt på film- och tv inspelningar. Efter tio år i branschen bestämde jag mig för att ta en kandidat i Informationsdesign med inriktning att skriva. Ambitionen var redan då att sammanföra text och mat.

Sedan 2012 har jag jobbat som skribent och redaktör. I olika branscher och med olika typ av innehåll. Grundat i vem jag är trivs jag allra bäst med att skriva om mat, hälsa och människor. Jag är van att själv jobba i publiceringsverktyg och med SEO. Jag har under åren utbildat, kravställt och agerat stöd för andra redaktörer.

2021 påbörjade jag mina studier i yoga. Sedan länge ett intresse men här skedde ett skifte och ett yogiskt liv blev definitivt. Att även få ta in yogan i mitt yrkesliv blev en intention som växte sig starkare och som så småningom blev verklighet.

Mitt hjärta klappar lite extra för hembryggd kombucha, syrade grönsaker, maxade smoothies och asiatiska smaker. Och, ej att förglömma – andetagets väg genom kroppen, en bra text och ett dagligt OUM.

Tveka inte att bolla tankar och idéer med mig, hör av dig till:
sofia@smaktecken.se

MER OM SOFIA

MATINSPO