Välj en sida
Smarta genvägar

Vardagens middagar kan många gånger bli ett stressigt inslag och inte sällan hamnar man i samma hjulspår. Här hittar du recept som går snabbt, smakar mycket och gör gott.

Vad har du i ditt kylskåp?

Att laga en god och billig vardagsmåltid av det som redan finns i din kyl och frys är en rolig utmaning, det enda som behövs är rätt inspiration och en nypa kreativitet. Vad sägs om Pizza Bianco med grönkål, bacon och syrad rödlök? Eller varför inte Halloumisallad med bakade tomater, Het nudelsoppa med lax och broccoli? Och min personliga favorit Syrlig och kryddig kycklingfärs i salladsblad (Laab gai). Upptäck alla recept, vilken är din favorit?

Se hela reportaget med alla recept

Foto: Emma Shevtzoff

Halvfabrikat i ny skepnad

Nudelsoppa med kyckling och sockerärter, Gnocchi med stekt falukorv, grönkål och hasselnötter, Fish tacos med avokadokräm och picklad rödlök, Grön soppa med vitlöksbröd, samt Köttbullespett med ärtig bulgur och tzatziki.

Se hela reportaget med alla recept

Foto: Lennart Weibull

Smakrik snabbmat
Här kan du hitta ett av mina bästa och mest populära recept – en mustig sås på salsicciafärs, körsbärstomater och salvia. Superenkelt och så gott! I detta reportage hittar du även en fräsch wrap med torsk, dill, gröna ärter och yoghurt, samt en sallad med zucchini, mozzarella och mynta. Och några andra vardagsräddare!

Se hela inköpslistan och alla recept här

Foto: Matilda Lindeblad

Vardag med bonus
Bonuslaga. Laga lite extra för att skapa genvägar till kommande måltider. Ärtig spenatsoppa, Grön fiskgratäng, Klassisk kålpudding och Potatisplättar med vitkålssallad och rårörda lingon. Och kycklinggryta med dragon och äpple, samt varianter på varm och kall sallad med ruccolapesto. Prova!

Du hittar alla recept här

Foto: Matilda Lindblad

24-7 Mat när du vill
Snabba genvägar, husmansfavorit och smakrika mellanmål. Inspireras av måltider till dygnets alla timmar. Du hittar recept som Snabblagad falafelrulle, Rotsellerisallad to die for, Pannbiff med löksky, Krämig vinbärsskål och Ljuvliga plommon.

Du hittar alla recept här

Foto: Lennart Weibull

MER OM SOFIA

MATINSPO